Psihoterapie integrativă

Centrul Holistic Soma oferă posibilitatea unei abordări holistice, integrative, minte-corp-emoție-spirit și din perspectiva psihoterapeutică.

Astfel într-un spațiu de siguranță care este creat de relația terapeutică, o relație de la suflet la suflet, bazată pe respect și deschidere afectivă, te aștept să faci pași către cunoașterea de sine, pași către echilibru și armonie, pași către integrarea ființei.

Împreună învățăm să scoatem la suprafață comori demult uitate ale ființei, pentru a le folosi spre împlinirea celui mai nobil scop al ființei umane: ATINGEREA STĂRII DE FERICIRE.

Știu că nu este ușor să-ți deschizi sufletul și să recunoști că poate este un moment dificil al existenței tale, sau să recunoști că ai nevoie să progresezi, să te dezvolți, că poate nu găsești răspunsuri la întrebări fundamentale legate de existența noastră în acest spațiu universal.

Poate că ai nevoie să dai un nou sens vieții tale acum în acest moment de transformare planetară.
Poate că relația ta de cuplu este într-un impas, poate ai pierdut pe cineva drag…
Poate că sufletul de la un alt nivel ți-a organizat o experiență de viață… ACEA EXPERIENȚĂ care să te ducă într-o stare de necesitate tocmai pentru a crea o presiune, o dorință arzândă pentru a începe în sfârșit să-ți faci MAREA LUCRARE.

În acest proces mă simt onorată să-ți fiu alături cu experiența mea, cu specialistul din mine, cu bucuria descoperirii a „cine ești tu” ființă măreață în această călătorie.

Câtă considerație și respect se întoarce în inima mea atunci când simt strigarea de bucurie a sufletului care și-a aflat calea!

Terapia holistică este o terapie care te ajută să înțelegi și să integrezi aspecte ale ființei care se află în dezechilibru.

Aspect numesc o parte a sufletului tău care a trăit o experiență traumatizantă. Este o energie a sufletului care stă în așteptare și din când în când îți dă de știre că așteaptă să crești, să hotărăști să te uiți cu compasiune la ea, să o accepți și să integrezi. Aceste dezechilibre le numim adesea puncte de traumă. Terapeutul te ajută să în țelegi că TU, cel din acest moment, faci o alegere fermă să fi integratorul, vindecătorul, aspectelor tale rănite.

Un aspect odată integrat, vindecat, devine o resursă, o energie arhetipală, echilibrată, pe care poți să o folosești pentru atingerea stării tale de bine.

Dacă ai fost în terapie nu înseamnă că nu o să mai ai vreodată o problemă de rezolvat. Asta ar însemna că procesul evolutiv al ființei să se stopeze. Dar dacă vei reacționa la același tip de experiență care a produs trauma altfel decât înainte, astfel încât starea de echilibru să se păstreze, ÎNSEAMNĂ CĂ TE-AI TRANSFORMAT.

În cabinet lucrăm cu tehnici psihosomatice, care operează cu același principiu holistic minte - corp - emoție. Se ia în considerare capacitatea minții de a influența corpul fizic. Prin înțelegerea adevăratei cauze care a provocat simptomul psihosomatic, drumul spre vindecare devine foarte rapid. Ființa își activează din interior pârghiile de rezolvare a problemei.

În intervențiile psihosomatice folosesc în funcție de necesități:

  • tehnici de relaxare profundă cu ajutorul respirației conștientizate
  • hipnoza Clinică
  • imagerie ghidată
  • tehnici cognitiv - comportamentale
  • tehnici psihodramatice
  • tehnologia Standard

Răspunsul de relaxare al organismului aduce o îmbunătățire imediată a funcțiilor organice, scade frecvența cardiacă, tensiunea arterială, frecvența respiratorie și apare o senzație de odihnă care seamănă cu cea din timpul somnului. Relaxarea ajută la stabilizarea nivelului glicemiei, reglează funcțiile tiroidiene, pune în funcțiune sistemul nervos parasimpatic care are un rol important în eliberarea stresului.

Iată că prin conștientizarea legăturii dintre corpurile noastre Mental, Emoțional, Fizic și Spiritual, devenim noi înșine o tehnologie vie în mișcare, care vindecă din interior.

Această tehnologie vie care devenim noi în aceste timpuri de transformare planetară, modifică apoi, reconfigurează, evenimentele exterioare. Aceasta va fi zestrea cea adevarată pe care o lăsăm generațiilor viitoare, o încredere fără margini în acest “EU SUNT CEL CE SUNT”.

Program

Marţi, Miercuri 12.00 – 20.00.

Se poate adapta dorinţelor dvs

Terapeut

Adina Ferghete

Am 50 de ani şi mă ocup de studiul metodelor de echilibrare energetică de peste 20 ani. Am practicat aceste metode de echilibrare în primul rând pe propria fiinţă, pentru a-mi aduce în echilibru atât sănătatea cât şi celelalte sectoare ale vieţii.

Timp de 7 ani am diferite tehnici de masaj terapeutic, shiatsu, combinate cu diferite tehnici de respiraţie conştientă. În tot acest timp mi-am completat studiile de psihologie şi am participat la Şcoala de formare în Psihoterapie Integrativă a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram