Meloterapie

Conexiunea între muzică și medicină își are originea în trecut și a constituit subiectul a numeroase controverse. În antichitate, oamenii obișnuiau să trateze anumite afecțiuni sau stări de disconfort fizic prin ritualuri de magie albă acompaniate de muzica specifică invocării unor divinități. De asemenea, terapia prin muzică (meloterapia) era folosită pentru a-i revigora pe cei deprimați și pentru a-i încuraja pe cei care plecau la luptă.

Știința care se ocupă cu studiul sunetelor (sonologia) are ca obiect efectele sunetelor la nivel fizic dar și din punct de vedere psihic și biologic. S-au anticipat cu mult timp în urmă aptitudinile terapeutice ale sunetelor asupra omului. În primul rând muzica acționează asupra psihicului, inducând o stare profundă de relaxare și stimulând, indirect, funcționarea optimă a organismului uman.

Cele mai semnificative rezultate obținute cu ajutorul meloterapiei au fost înregistrate în psihoterapia modernă, deoarece prin acțiunea benefică a muzicii se ameliorează accesele nervoase și, nu de puține ori, vindecarea pacientului este completă. Ritmul cardiac se regularizează, tensiunea arterială revine la parametrii normali și simți că îți recape ți energia, optimismul și încrederea.

Program

Pentru detalii legate de program va rugăm să ne contactați.

Terapeut

Gheorghe Iovu

Se dedică muzicii şi oamenilor. Dacă aveţi şansa să îl ascultaţi live prin ţară nu ezitaţi să o faceţi.

O muzică care parcă coboară din ceruri, ce nu are limite, ce linişteşte sufletul, o muzică pentru toţi.

“Această muzică e izvorâtă din suflet, e cântată cu sufletul şi dăruită pentru suflet. Este un refugiu al nostru, al tuturor în care ne putem regăsi cu adevărat în fiecare zi.

Prin acordurile ei ne ajută să ne descoperim sufletul – locul în care Dumnezeu a adunat cele mai frumoase daruri ce le-a avut pentru om.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram