Medicină integrativă

Medicină integrativă

Centrul Holistic Soma reuneşte o echipă de medici şi terapeuţi acreditaţi în domeniul medicinii naturale, al căror scop este acela de a reuşi să ofere tratamentul optim pentru fiecare pacient în parte.

Prin asocierea mai multor metode de diagnostic şi tratament vă oferim o abordare medicală personalizată, bazată pe ultimele descoperiri din fizica cuantică. Dorim să imbinăm medicina alopată cu cea alternativă şi complementară, cu scopul de a avea cele mai bune rezultate cu minimizarea reacţiilor secundare, în spiritul a ceea ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii numeşte „Medicină Integrativă”.

Suntem ajutaţi în realizarea acestui deziderat de sisteme NON-INVAZIVE de diagnostic şi tratament cu ajutorul cărora pot fi analizate câmpurile electro-magnetice biologice ale organelor, ţesuturilor şi chiar ale structurilor celulare sau intra-celulare.

DIAGNOZĂ BIO-INFORMAŢIONALA NLS

(scanare spectrală non-lineară a câmpurilor electro-magnetice Biologice)

Investigaţia prin rezonanţă electro-magnetică biologică vizează starea funcţională a organismului uman. În urma “scanării” nu se obţin imagini propriu-zise, ca în cazul investigaţiilor imagistice clasice (ecografie, CT, RMN), ci sunt reprezentate grafic procesele patologice cu nivelul de entropie (dezorganizare) pe care îl generează, fiecare proces depistat având un anumit indice de importanţă pentru organism ca întreg.

Aparatul medical “Metatron” este unul din cele mai performante sisteme de diagnostic şi tratament de acest tip existente. Acesta foloseşte semnale electro-magnetice modulate în spectrul de frecvenţe joase 1,8 – 8,2 Hz care obţin o rezonanţă specifică cu anumite organe, ţesuturi, celule, chiar structuri intracelulare – de la care se preia un semnal propriu “de răspuns” (fiecare tip de ţesut are o frecvenţă de oscilaţie specifică şi modificarea amplitudinii semnalelor pe acea frecvenţă specifică denotă perturbarea funcţionalităţii acelui ţesut la acel moment).

În funcţie de asemănările sau deosebirile între graficele celor două semnale (cel emis şi cel recepţionat de la pacient), medicul poate aprecia cât de mare este abaterea faţă de starea de echilibru din zona respectivă. Se cuantifică pentru fiecare ţesut evaluat un anumit nivel de dezechilibru numit ENTROPIE  (tendinţa de dezorganizare în timp a sistemelor – în cazul de faţă a sistemelor biologice):

= zona de refacere funcţională / ţesut cicatricial / ţesut de neoproliferare tumorală

= nivel optim de funcţionalitate (ţesut/organ “sănătos”)


= stare de tensiune a sistemelor reglatoare (stare nesemnificativă de tensiuni  funcţionale normale sau limita de sus a stării normale)

= astenizarea mecanismelor reglatoare (stare de graniţă, la limita între sănătate şi boală,  stadii pre-clinice ale dezvoltării procesului patologic)

= dereglări compensate ale mecanismelor de adaptare (stadiu clinic al dezvoltării patologice)

= decompensarea mecanismelor de adaptare (disfuncţii clinice accentuate) – este necesară o intervenţie “exterioară” pentru revenirea către starea de echilibru

Se pot depista predispoziţii, riscuri, afecţiuni în stadiul preclinic (atunci când pacientul nu sesizează încă simptome), în felul acesta realizându-se prevenţia bolii propriu-zise. Altfel spus, datorită principiilor de funcţionare inovative (preluare de semnal electro-magnetic), investigaţia poate depista anumite afectiuni cu un grad mai mare de precizie decât investigaţiile obişnuite (analize de sânge, ecografie, CT, RMN).

Investigaţia se remarcă prin multitudinea de informaţii oferite medicului într-un timp scurt, atât în ce priveşte diagnosticul (în aprox. 1 oră se investighează tot organismul, inclusiv încărcarea microbiană, alergeni, toxine), cât şi asupra posibilităţilor de tratament (remedii compatibile). Câmpul magnetic la care pacientul este expus este de 100 de ori mai mic decât cel folosit la RMN, fiind comparabil cu cel emis de telefonul mobil, şi aceasta numai în timpul scanării în profunzime (5-10 minute).

Aplicând principiile de lucru menţionate mai sus depistăm în primul rând care sunt cauzele proceselor patologice (ce organ/ţesut a fost perturbat iniţial) şi totodată care sunt metodele (naturale) cele mai indicate pentru refacerea funcţională şi implicit structurală a ţesutului respectiv.

Cu ajutorul acestei metode pot fi diagnosticate şi tratate o multitudine de afecţiuni. Aparatul poate scana orice ţesut, organ, aparat, sistem sau zonă a organismului, de exemplu:

 • Aparat cardio-vascular: inimă, artera aortă, arterele membrelor superioare şi inferioare
 • Aparat respirator: plămâni, bronhii, trahee, laringe, etc
 • Aparat digestiv: esofag, stomac, duoden, intestine, ficat şi vezica biliară, pancreas
 • Aparat urinar şi reproducător: rinichi, uretere, vezica urinară/uter, trompe, ovare la femei sau testicule, prostată la barbaţi
 • Sistem osteo-articular şi muscular: coloana vertebrală, oasele bazinului, genunchi, etc
 • Sistem nervos central şi periferic: creier, măduva spinării, nervi periferici
 • Sistem endocrin (glande): tiroida, pancreas, suprarenale, etc

Deasemenea, se pot depista microorganisme prezente în diferite ţesuturi (bacterii, viruşi, paraziţi) şi alegeni – substanţe de mediu la care pacientul ar putea dezvolta alergii (produşi chimici, praf, polen şi multe altele).

Tratament:

 1. Tratamentul constă în primul rând în Meta-Terapie – emiterea către zonele afectate a semnalelor corespunzătoare stării de organ/ţesut sănătos – în urma căreia organismul va declanşa (în timp) reacţii compensatorii pentru adaptarea zonei respective la noul semnal primit. Altfel spus se realizează stimularea capacităţii proprii de vindecare a organismului.
 2. Pe lângă aceasta, fiecare va urma “la domiciliu” un tratament compus din remedii – fitoterapice, nutriceutice, homeopatice, etc. – selectate in functie de biocompatibilitatea acestora cu pacientul respectiv şi cu ţesutul afectat, alături de:
 3. un regim alimentar personalizat (se apreciază compatibilitatea între caracteristicile spectrale ale plantelor medicinale sau alimentelor şi ţesutul respectiv).
 4. Astfel, diagnosticul devine mai precis şi mai complet iar tratamentul este individualizat. Rezultatele tratamentului sunt superioare metodelor clasice, deoarece semnalul primit este exact cel necesar ţesutului afectat iar reacţiile adverse specifice medicamentelor de sinteză chimică sunt înlăturate. Cu toate acestea, atunci când pacientul urmează deja un tratament alopat, nu recomandăm întreruperea bruscă a acestuia, ci reducerea treptată a dozelor cu acordul medicului curant din specialitatea respectivă, odată cu normalizarea parametrilor evaluaţi şi a simptomatologiei. Nu se exclud alte forme de tratament, ci dimpotrivă, Meta-Terapia potenţează eficienţa oricărei alte metode prin faptul că stimulează procesele naturale de vindecare.


ANALIZA PARAMETRILOR BIOLOGICI PRINCIPALI – Medicină integrativă

Analizorul QRMA – Quantum Resonance Magnetic Analyser – furnizează informaţii sub formă de rapoarte care cuprind peste 200 de indici referitori la starea de sănătate a organismului uman. Acest fapt îl recomandă ca pe un instrument util pentru depistarea anomaliilor existente în ceea ce priveşte starea de sănătate şi mai ales ca pe un instrument care să asigure feedback-ul necesar atunci cand se iau măsuri de remediere a dezechilibrelor depistate.

PRINCIPIUL METODEI:

Fiecare proces patologic din organismul uman produce modificari la nivelul punctelor de acupunctură.
În funcţie de modificarea caracteristicilor electrice de la nivelul micro-sistemului acupunctural palmar, se pot face anumite aprecieri calitative ale variaţiilor anumitor parametri biologici, inclusiv nivelul de vitamine, minerale, coenzime, etc.

Pot fi depistate astfel foarte rapid anumite stări sub-clinice, lipsa sau excesul anumitor compuşi chimici, factorii toxici la care este expus organismul, nivelul de aciditate/alcalinitate, starea de oxigenare şi de hidratare a ţesuturilor, etc.

Odată cu începerea unui tratament cu suplimente nutritive ajută la aprecierea ritmului corectării deficitelor respective.

AVANTAJE:

 • Prevenirea afecţiunilor şi bolilor din fază incipientă
 • Viteza şi precizia de semnalare a afecţiunilor şi bolilor
 • Metodă neinvazivă şi nedureroasă a analizei stării de sănătate.
 • Economie de timp şi bani faţă de analizele clasice multiple.
 • Multitudinea funcţiilor, organelor şi sistemelor analizate.

CORE INERGETIX – Medicină integrativă

Aceasta metodă de evaluare şi terapie se bazează pe descoperirile fizicii cuantice, conform cărora particulele elementare ale materiei sunt în acelaşi timp şi unde şi particule, iar constiinţa umană intervine în structurarea şi creearea realităţii. Întregul univers are la bază un vast câmp cuantic, în care orice lucru are legatură cu oricare altul, iar noi, fiinţele umane, am fi „pachete” de energie cuantică ce schimbă în mod constant informaţii cu această inepuizabilă mare de energie.

Testarea vă oferă o imagine globală a STĂRII de SĂNĂTATE, evidenţiind:

 • Cauzele care determină suferinţa (dacă sunt datorate stării psiho-emoţionale, toxicitătii, modului de viaţă, eredităţii, etc.)
 • Gradul de afectare al tuturor organelor şi ţesuturilor (care aparţin aparatului respirator, digestiv, uro-genital, sistemului nervos, osteo-articular, endocrin, organelor de simţ), precum şi predispoziţiile faţă de anumite boli
 • Dezechilibrele nutriţionale (vitamine, minerale, aminoacizi), metabolice (lipidic, glucidic) şi enzimatice
 • Imunitatea faţă de bacterii, virusuri, paraziţi, diferite toxice
 • Gradul de stres şi soluţiile pentru reducerea acestuia
 • Eventualele obiceiuri alimentare şi de viaţă nepotrivite care sunt implicate în apariţia unor boli
 • Anumite traume sau blocaje psiho-emotionale care favorizează sau întreţin o anumită boală
 • Remedii compatibile cu pacientul (alimente, plante, produse naturiste, culori, remedii Bach, etc)

Poate oferi soluţii atunci când nu exista un diagnostic medical clasic (toate analizele sunt bune, dar persoana nu se simte bine)

Poate urmări evoluţia disfuncţiilor existente şi remisia acestora până în momentul vindecării, în cazul efectuării unui tratament adecvat

Realizează terapii energetice şi informaţionale complexe prin frecvenţe transmise prin electrozi, sunete şi culori de restabilire a funcţionalităţii organelor, echilibrare metabolică, hormonală, detoxifiere, reducerea stresului, echilibrare psiho-emotională, sporirea capacităţilor intelectuale, terapii anti-inflamatorii, de creştere a imunităţii, etc.

Dr. Iulia Vlad, Medic Specialist Medicină de familie, Medicină Integrativă, evaluare şi tratament cu aparatul de biorezonanţă pentru diverse afectiuni, competenţe apifitoterapie, aromaterapie, ayurveda, dietoterapie.

Dr. Catalina Anca Golea, licentiata in biologia genetica a acizilor nucleici, maestru in cosmetologie cu 30 de ani de experienta.

Program

Iulia Vlad | marţi şi vineri | 13.00 – 20.00

Terapeuti:

Dr. Iulia Vlad

Medic Specialist Medicină de familie, Medicină Integrativă, evaluare şi tratament cu aparatul de biorezonanţă pentru diverse afecțiuni, competenţe apifitoterapie, aromaterapie, ayurveda, dietoterapie.

Dr. Cătălina Anca Golea

Licențiată în Biologia Genetică a Acizilor Nucleici, maestru în cosmetologie cu peste 40 de ani de experiență, Homeopatie, Naturopatie, Doctorat în Medicină Integrativă, Fondator al Societății LUX & ETHICAL Cosmetice 100% organice și naturale.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram