Masaj terapeutic

Oamenii au început să apeleze la masaj atât pentru relaxarea fizică generală şi eliberarea tensiunii musculare cât şi pentru combaterea stresului, creşterea tonusului fizic şi psihic şi rezolvarea unor probleme de sănătate.

De ce ne simţim bine după o şedinţă de masaj? Atingerea stimulează mecanic, în funcţie de profunzimea mişcării, cele trei straturi ale pielii, ajungând până la muşchi. Prin stimularea mecanică a acestor ţesuturi se îmbunătăţeşte elasticitatea şi supleţea lor. Prin stimularea reflexă se produce o dilatare a vaselor de sânge care înseamnă un aport crescut de oxigen şi substanțe nutritive şi o reacţie pozitivă din partea sistemului nervos. Masajul este indicat în afecţiuni ale articulaţiilor şi tendoanelor, afecţiuni cu deformări ale coloanei vertebrale, afecţiuni musculare, afecţiuni traumatice ale aparatului locomotor, afecţiuni vasculare, afecţiuni neurologice, afecţiuni datorate metabolismului.

Masaj Shiatsu

Masajul japonez Shiatsu este un mod de relaxare, dar are la bază o modalitate holistică de tratare a organismului. Masajul Shiatsu utilizează tehnici de presopunctură aplicate cu mâinile, degetele, coatele şi genunchii.

Tehnicile de presopunctură îşi au originea în terapia cu acupunctură şi medicina tradițională chineză. Diferenţa dintre acupunctură şi presopunctură constă în faptul că în acupunctură se folosesc ace foarte subţiri, iar în presopunctură se utilizează o presiune profundă a ţesuturilor pe 12 meridiane ale corpului.

Terapia Shiatsu nu vindecă o afecţiune, ci are un efect direct asupra meridianelor; în consecinţă masajul ajută la deblocarea punctelor energetice unde chi-ul este blocat, deoarece un chi dezechilibrat este pricipala cauză a afecţiunilor de orice tip.

Relaxarea profundă a muşchilor şi ţesuturilor, reducerea stresului, eliberarea toxinelor din organism au rol preventiv împotriva afecţiunilor, creşterea flexibilităţii, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, reducerea presiunii arteriale, diminuarea anxietății mentale, menţinerea echilibrului chi-ului, efect de calmare al nervozităţii, amplificarea conștientizării mentale şi spirituale, o stare generală bună pentru cel care urmează acest tip de masaj.


Masaj terapeutic Yumeiho
Cunoscut şi sub denumirea de „Metoda de îndreptare a coxalelor, masaj şi presopunctură” este alcătuit din tehnici de manipulare osteo-articulare, din procedee de presopunctură şi din tehnici de apăsare-frământare; se acordă importanţă simetriei corpului faţă de coloana vertebrală şi în consecinţă a oaselor coxale, componente ale bazinului (baza coloanei vertebrale).

Suferinţa umană apare şi când corpul nu-şi mai poate păstra simetria, atât static cât şi în dinamica sa (în mişcare). Pierderea în timp a sănătăţii corpului se datorează şi asimetriei coxalelor; aceasta provoacă o curbare patologică a coloanei vertebrale ceea ce duce la o distribuţie inegală a greutăţii corpului pe cele două picioare, la contracturi musculare prelungite, uzuri premature ale articulaţiilor corpului, la o circulaţie sangvină deficitară precum şi la iritarea nervilor periferici.

Prin aplicarea terapiei coxale se urmăreşte păstrarea sau redobândirea simetriei şi a verticalităţii corpului uman precum şi diminuarea sau îndepărtarea suferinţelor generate de anomaliile mai sus menționate.

Program

Luni - Vineri: 10.00 – 20.00.

Terapeut

Mihai Hangan

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram