AdinaCentrul Holistic Soma ofera posibilitatea unei abordari holistice, integrative, minte-corp-emotie-spirit, si din perspectiva psihoterapeutica.

Astfel intr-un spatiu de siguranta care este creeat de relatia terapeutica, care este o relatie de la suflet la suflet, bazata pe respect si deschidere afectiva, te astept sa faci pasi catre cunoasterea de sine, pasi catre echilibru si armonie, pasi catre integrarea fiintei.

Impreuna invatam sa scoatem la suprafata comori demult uitate ale fiintei, pentru a le folosi spre implinirea celui mai nobil scop al fiintei umane : ATINGEREA STARII DE FERICIRE

Stiu ca nu este usor sa ti deschizi sufletul si sa recunosti ca poate este un moment dificil al exisientei tale, sau sa recunosti ca ai nevoie sa progresezi, sa te dezvolti, ca poate nu gasesti raspunsuri la intrebari fundamentale legate de exisienta noastra in acest spatiu universal. Poate ca ai nevoie sa dai un nou sens vietii tale acum in aceste moment de transformare planetara. Poate ca relatia ta de cuplu este intr un impas, poate ai pierdut pe cineva drag ……. Poate ca sufletul de la un alt nivel ti-a organizat o experienta de viata … ACEA EXPERIENTA care sa te duca intr-o stare de necessitate tocmai pentru a crea o presiune, o dorinta arzanda pentru a incepe in sfirsit sa-ti faci MAREA LUCRARE.

In acest proces ma simt onorata sa-ti fiu alaturi cu experienta mea, cu specialistul din mine, cu bucuria descoperirii a “cine esti tu” fiinta mareata in aceasta calatorie .

Cata consideratie si respect se intoarce in inima mea atunci cind simt strigarea de bucurie a sufletului care si-a aflat calea !

Terapia holistica este o terapie care te ajuta sa intelegi si sa integrezi aspecte ale fiintei care se afla in dezechilibru. Aspect numesc o parte a sufletului tau care a trait o experienta traumatizanta. Este o energie a sufletului care sta in asteptare si din cind in cind iti da de stire ca asteapta sa cresti sa hotarasti sa te uiti cu compasiune la ea, sa o accepti si sa integrezi. Aceste dezachilibre le numim adesea puncte de trauma. Terapeutul te ajuta sa intelegi ca TU cel din acest moment faci o alegere ferma sa fi integratorul, vindecatorul aspectelor tale ranite.

Un aspect odata integrat, vindecat, devine o resursa, o energie arhetipala echilibrata pe care poti sa o folosesti pentru atingerea starii tale de bine.

Daca ai fost in terapie asta nu inseamna ca nu o sa mai ai vreodata o problema de rezolvat.  Asta ar insemna ca procesul evolutiv al fiintei sa se stopeze. Dar daca vei reactiona la acelas tip de experienta care a produs trauma altfel decit inainte, astfel incit strea de echilibru sa se pastreze, INSEAMNA CA TE-AI TRANSFORMAT.

In cabinet lucram cu tehnici psihosomatice, care opereaza cu acelasi principiu holistic minte corp emotie. Se ia in considerare capacitatea mintii de a influenta corpul fizic. Prin intelegerea adevaratei cause care a provocat simptomul psihosomatic drumul spre vindecare devine foarte rapid. Fiinta isi activeaza din interior parghiile de rezolvare a problemei.

In interventiile psihosomatice folosesc in functie de necesitati:

- tehnici de relaxare profunda cu ajutorul respiratiei constientizate

- hipnoza Clinica

- imagerie ghidata

- tehnici cognitiv- comportamentale

- tehnici psihodramatice

- tehnologia Standard

Raspunsul de relaxare al organismului aduce o imbunatatire imediata a functiilor organice,scade frecventa cardiaca, tensiunea arteriala, frecventa respiratory si apare o senzatie de odihna care seamana cu cea din timpul somnului. Relaxarea ajuta la stabilizarea nivelului glicemiei, regleaza functiile tiroidiene,pune in functiune sistemul nervos parasimpatic care are un rol important in eliberarea stresului.

Iata ca prin constientizarea legaturii dintre corpurile noastre Mental, Emotional,  Fizic si Spiritual, devenim noi insine o tehnologie vie in miscare care vindeca din interior.

Aceasta tehnologie vie care devenim noi in aceste timpuri de transformare planetara, modifica apoi, reconfigureaza, evenimentele exterioare . Aceasta va fi zestrea cea adevarata pe care o lasam generatiilor viitoare, o incredere fara margini in acest “EU SUNT CEL CE SUNT”

Specialist: Adina Ferghete

TOP