Tipuri de masaj :

 
 
 
 
masaj-terapeuticMasaj terapeutic
Oamenii au început să apeleze la masaj atât pentru relaxarea fizică generală şi eliberarea tensiunii musculare cât şi pentru combaterea stresului, creşterea tonusului fizic şi psihic şi rezolvarea unor probleme de sănătate. De ce ne simţim bine după o şedinţă de masaj? Atingerea stimulează mecanic, în funcţie de profunzimea mişcării (numită manevra în masaj), cele trei straturi ale pielii, ajungând până la muşchi. Prin stimularea mecanică a acestor ţesuturi se îmbunătîţeşte elasticitatea şi supleţea lor. Prin stimularea reflexă (a receptorilor nervoşi) se produce o dilatare a vaselor de sânge care înseamnă un aport crescut de oxigen şi subsţante nutritive şi o reacţie pozitivă din partea sistemului nervos. Masajul manual e efectuat la început cu mişcări uşoare, continuând mai apoi cu mişcări din ce în ce mai energice şi profunde, fricţiuni, frământări, tapotament, rulat şi cernut şi încheiat cu vibraţii. Masajul ajuta afecţiuni ale articulaţiilor şi tendoanelor, afecţiuni cu deformări ale coloanei vertebrale, afecţiuni musculare, afecţiuni traumatice ale aparatului locomotor, afecţiuni vasculare, afecţiuni neurologice, afecţiuni datorate metabolismului.
 
Terapeut: Mihai Hangan
 
 
ShiatsuMasaj Shiatsu 
Masajul japonez Shiatsu este un mod de relaxare, dar are la baza, o modalitate holistica de tratare a organismului. Masajul Shiatsu utilizeaza tehnici de presopunctura aplicate cu mainile, degetele, coatele si genunchii.
Tehnicile de presopunctura isi au originea in terapia cu acupunctura si medicina traditionala chineza. Diferenta dintre acupunctura si presopunctura consta in faptul ca in acupunctura se folosesc ace foarte subtiri, iar in presopunctura se utilizeaza o presiune profunda a tesuturilor pe 12 meridiane ale corpului.
Terapia shiatsu nu vindeca o afectiune, ci are un efect direct asupra meridianelor; in consecinta masajul ajuta la deblocarea punctelor energetice unde chi-ul este blocat, deoarece un chi blocat determina
Filozofia medicinei orientale sustine ca un chi dezechilibrat este pricipala cauza a afectiunilor de orice tip. Masajul shiatsu este folosit pentru a stabili sau a restabili armonia chi-ului in corpul uman.
Presopunctura Shiatsu
Tehnica presopuncturii shiatsu foloseste aceleasi puncte ca si acupunctura. Tehnicile de baza ale presopuncturii sunt aplicate pe 12 meridiane ale corpului, iar punctele sunt situate de-a lungul acestor meridiane de energie. Presiunea pe aceste puncte este aplicata usor si incet, dar destul de profund incat pacientul sa simta o usoara durere locala. Terapeutul, foloseste intregul sau corp pentru a crea presiune pe meridiane. Pentru a aplica shiatsu, pacientul trebuie sa isi schimbe pozitia fie intins pe spate, pe burta sau intr-o parte. Acest lucru, ofera terapeutului posibilitatea de a lucra fiecare punct energetic al meridianelor.
Harta meridianelor descrie intregul sistem al organismului ca un intreg prin care chi-ul curge. Masajul Shiatsu ajuta la mentinerea armoniei in acest sistem de meridiane energetice.
Beneficiile masajului shiatsu
Relaxarea profunda a muschilor si tesuturilor, reducerea stresului, eliberarea toxinelor din organism, rol preventiv impotriva afectiunilor, cresterea flexibilitatii, imbunatatirea circulatiei sangvine, reducerea presiunii arteriale, diminuarea anxietatii mentale, mentinerea echilibrului chi-ului, efect de calmare al nervozitatii, amplificarea constientizarii mentale si spirituale, o stare generala buna pentru cel care urmeaza acest tip de masaj.
 
Terapeut: Mihai Hangan
 
ventuzeMasaj ventuze

Masajul cu ventuze consta in aducerea bolii din profunzime la suprafata, de unde poate fi mai usor eliminata de organism.

 • prin aplicarea ventuzei, la suprafata pielii se produce un vid, vasele capilare se rup si sangele iese in afara, prin piele, producand pete de culori diferite. La inceput, petele sunt rosii sau albastru–verzui, apoi se coloreaza in galben.
 • in vidul din interiorul ventuzelor, se acumuleaza si se descompune tot ce este rau in sange. Se produce un alux al sangelui, grabind resorbtia toxinelor, vindecarea si disparitia simptomelor bolii.
 • ventuzele nu sunt dureroase si semnele dispar in 3 -7 zile.

Ventuzele se aplica pe punctele de acupunctura. In zona spate, in zonele dureroase, in zona subclaviculara, pe fata anterioara si laterala a toracelui, pe spate, deasupra omoplatului si la baza toracelui.

Astfel se trateaza: astmul, hipertensiunea, problemele stomacale, impotenta, bolile prostatei, hemoroizii, reumatismul si durerile musculare, infectiile, raceala, nevralgia de trigemen, torticolis, problemele menstruale, anemia, problemele sexuale, cistite, stari de oboseala, insomnii sau migrene, spondiloze cervicale si lombare, fortifica sistemul nervos si imunitar, imbunatateste microcirculatia. Medicina populara le folosea in tratarea racelilor, a durerilor musculare, in stari gripale, congestii pulmonare, nevralgii intercostale si boli de sange, tensiuni acumulate in muschi.

Ce ne spun petele de sub ventuze?

 1. semne violet inchise: alimentare sanguina insuficienta si capacitate de trecere redusa a sangelui, staze sanguine;
 2. semne violete cu pete: raceala care se raspandeste si staza sanguina;
 3. semne mici imprastiate de culoare violet de intensitati diferite: stagnare si staza sanguina;
 4. semn rosu aprins: insuficienta yin, insuficienta sanguina, hiperfunctia focului (temperatura, starea morbida) din cauza lipsei yin;
 5. semn de culoare rosie inchisa: hiperlipemie, temperatura vatamatoare;
 6. semne de culoare alb – cenusie care nu sunt calde la pipait: simptome de boala provocata de existenta frigului launtric, umezeala patogenica;
 7. suprafata semnelor e cu riduri si se simte o mancarime usoara: simptome de boala provocate de vant patogen si umiditate patogena;
 8. pe partea interioara a ventuzei se formeaza picaturi de apa: aceasta portiune a trupului a fost umeda;
 9. pe locul urmelor au aparut bule de apa deci in organism e umezeala ridicata: daca in bule e apa cu sange acest fapt indica existenta temperaturii, umezelii si toxinelor.

 CONTRAINDICATII:

 1. hemofilie, – leucemie – anemie maligna – trombophenie – fragilitate vasculara, tulburare de coagulare alte boli sanguine
 2. pe portiunile hipersensibile ale pielii, pe portiunile unde exista plagi, umflaturi, boli dermatologice.
 3. interzis gravidelor

Terapeut – Mihai Hangan

 
yumeihoMasaj terapeutic Yumeiho
Cunoscuta si sub denumirea de „Metoda de indreptare a coxalelor, masaj si presopunctura” este alcatuita din tehnici de manipulare osteo-articulare, din procedee de presopunctura si din tehnici de apasare-framantare; se acorda importanta simetriei corpului fata de coloana vertebrala si in consecinta a oaselor coxale, componente ale bazinului (baza a coloanei vertebrale). Suferinta umana apare si cand corpul nu-si mai poate pastra simetria, atat static cat si in dinamica sa (in miscare). O cauza principala este dislocarea oaselor bazinului, respectiv asimetria coxalelor. Pierderea in timp a sanatatii corpului se datoreaza si asimetriei coxalelor, respectiv a anomaliilor de pozitie dominanta a centrului de greutate a corpului; aceasta provoaca o curbare patologica a coloanei vertebrale ceea ce duce la o distributie inegala a greutatii corpului pe cele doua picioare, la contracturi musculare prelungite, uzuri premature ale articulatiilor corpului, la o circulatie sangvina deficitara precum si la iritarea nervilor periferici, precum si a altor tulburari la nivelul subtil al constitutiei noastre. Prin aplicarea terapiei coxale se urmareste pastrarea sau redobandirea simetriei si a verticalitatii corpului uman precum si diminuarea sau indepartarea suferintelor generate de anomaliile mai sus mentionate.
 
Terapeut: Mihai Hangan
 
bowen1Presopunctura
Presopunctura consta in apasarea cu varful sau cu extremitatea degetelor pe aceleasi puncte folosite si in acupunctura. In ambele cazuri, e vorba de locuri precise, aflate pe meridianele energetice ale corpului omenesc, chinezii si japonezii fiind convinsi – conform medicinii lor traditionale – ca organismul e strabatut de niste retele de energie aflate in permanenta conexiune cu energia cosmica, care le alimenteaza continuu, ca un adevarat carburant. Cand unul din aceste canale de “irigatie” care ne tes intr-o plasa de retele de circulatie, numite meridiane, se blocheaza, apare boala. Pentru ca ea sa fie inlaturata, apelam la apasarea cu degetele asupra unor puncte precise, deblocarea producandu-se imediat. Simptomele neplacute sunt eliminate, restabilindu-se echilibrul fizic si psihic.
Ce suferinte se pot vindeca prin presopunctura?
Principala indicatie se refera la tratarea durerilor usoare si de intensitate medie, cum sunt durerile de cap, cele faciale si de dinti, durerile din zona cefei si a umerilor, ca si nevralgiile, insomnia, nervozitatea, agitatia, greturile, varsaturile, raul de mare, constipatia si dereglarile ciclului menstrual.
 
Terapeut: Mihai Hangan
 
reflexoReflexoterapie
Componenta reflexologiei care se ocupã cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Are la baza o relatie reflexa dintre un punct din talpa si un anumit organ. Teoria de baza a reflexoterapiei este aceea ca organismul nostru este impartit in mai multe zone, ca talpa piciorului este o „harta” a organelor noastre. Metoda se bazeaza pe detectarea si corectarea unor dezechilibre ale organismului. Prin masaj se faciliteazã circulatia sanguinã si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte, implicã fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulatia sanguinã le va trimite spre organele de eliminare, îmbunãtãtind starea de sãnãtate. Tratamentul reflexogen al oricărei afecţiuni este un tratament de durată, cu toate că primele beneficii vizibile pot apare destul de repede. Tratamentul reflexogen va fi insoţit de un regim de viaţă echilibrat, o alimentaţie raţională şi consumarea, mai multor lichide. Avantaje: Terapie relaxanta, sigura, non-invaziva. Poate fi aplicatã la toate categoriile de varstã. Profilactic dar si pentru afectiuni acute sau cronice. Nu se trateazã simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reechilibrarea bioenergeticã în zona afectatã.
 
 Terapeut: Mihai Hangan
 
Masaj RaindropMasaj cu uleiuri esentiale de puritate terapeutica Raindrop
 
Terapia Raindrop este o tehnica extraordinara care readuce echilibrul si armonia corpului fizic, mental si emotional. Ea combina arta aromaterapiei cu masajul prin aplicarea uleiurilor esentiale cu un inalt grad terapeutic.

Terapia Raindrop este pentru români o tehnică inca necunoscută, dar cu succese notabile în lume pentru capacităţile sale de vindecare a corpului cu propriile resurse.

Terapia este una fără efecte adverse sau nocive pentru organism care utilizează uleiuri cu proprietăţi antimicrobiene, antivirale şi  antiinflamatoare cu scopul principal de a susţine şi menţine curbura şi postura normală a coloanei vertebrale.

Studiile şi cercetările medicale au dovedit ştiintific faptul ca exista o legatura intre deformarea coloanei vertebrale si anumite microorganisme existente in corp. Astfel, medicii au demonstrat  că unele tipuri de anomalii în aliniamentul coloanei se datorează unor viruşi şi bacterii care se află incapsulaţi, în stare latentă, de-a lungul şi sub muşchii paravertebrali. Acesti germeni patogeni determină inflamarea şi deformarea coloanei vertebrale. Foarte multe studii medicale legate de abilitatea uleiurilor esenţiale de a penetra pielea şi de a ajunge în ţesuturi pentru a produce efecte terapeutice au fost de asemenea făcute.

 In Terapia Raindrop se folosesc doar uleiuri esenţiale pure, nediluate, aplicate intr-un procedeu secvenţial de ungere prin tehnici speciale de masaj şi Vita Flex. Această terapie este prin ea însăşi o terapie completă care lucrează atât la nivelul corpului fizic cât şi la nivel emoţional.

Deoarece terapia Raindrop stimulează şi detoxifierea organismului, uneori pot apărea ca efecte după terapie: usoare dureri de cap, o durere corporală, drenarea sinusurilor, tuse sau o erupţie pe piele. Prin urmare, este esenţial ca înainte şi după aplicarea terapiei să se bea multă apă.

Principalele beneficii ce pot fi obtinute in urma masajului Raindrop sunt:

 • reducerea durerilor de spate prin realinierea coloanei vertebrale si relaxarea tesuturilor musculare;
 • stoparea gripei sau a racelii;
 • bucurie, mai multa energie;
 • indepartarea stresului, a starii de anxietate, a atacurilor de panica;
 • reducerea discomfortului din articulatii, curatare a tesuturilor;
 • sustinerea sistemului imunitar;
 • imbunatatirea capacitatii de concentrare;
 • echilibrarea balantei energetice;

Pentru acest tip de masaj se folosesc numai uleiuri esentiale de puritatea terapeutica YOUNG LIVING, obtinute prin distilare la temperatura si presiune scazuta conform standardelor ANFOR si ISO .

Emotii negative pe care masajul Raindrop le amelioreaza :

 • Manipulare ( Ulei de Busuioc)
 • Lipsa respectului de sine ( Ulei de Chiparos)
 • Incoerenta ( Ulei  Aroma Siez)
 • Deconectare, neimplinire ( Ulei de maghiran)
 • Toxicitate, vulnerabilitate, frica de a finaliza jocuri ( Ulei deOregano)
 • Esec, frica de dependenta, restrictie, rigiditate (Ulei de Menta)
 • Lipsa de protectie (Ulei de Cimbru)
 • Agresiune, frica de conflict, infrangere ( Ulei Valor = Curaj )

 Imagini inline 1Imagini inline 3

Este un lucru obisuit ca persoanele cu scolioza, care beneficiaza de Tehnica Raindrop sa castige aproximativ 2 cm, sau chiar mai mult in inaltime prin repozitionarea coloanei vertebrale. Multe persoane au raportat ca nu mai simtit durere sau senzatia de congestie in zona respectiva, ba chiar au scapat de raceala sau gripa, dupa ce li s-a aplicat tehnica Raindrop.

Dupa un astfel de tratament organismul trece printr-o etapa de purificare-detoxifiere-realini ere a coloanei ce se prelungeste pana la 7 zile.

Este recomandat a se tine post sau o dieta usoara si inainte si dupa terapie pentru a beneficia la maxim de potentele uleiurilor folosite.

Efectele unei aplicari pot dura cateva luni bune pentru o persoana, in timp ce alta poate avea nevoie de mai multe sedinte, de aplicari repetate saptamanal, pana ce organismul incepe sa raspunda la tratament (depinde cat de incarcat de toxine este organismul), ceea ce poate dura de la cateva saptamani pana la un an.

Tehnica Raindrop se poate personaliza, pentru a raspunde cat mai bine la diferite probleme de sanatate, care nu au legatura directa cu probleme de spate.

Atentionare : Tehnica Raindrop nu este un panaceu sau o solutie magica de vindecare. Un organism sanatos si echilibrat este rezultatul unui program bine pus la punct, de exercitii, de dieta, meditatie. Prin sanatate se intelege starea de bine generala la toate nivelurile: fizic, emotional, psihic. Tehnica Raindrop este un instrument eficace care ne poate ajuta sa ne restabilim echilibrul la nivelul organismului si actioneaza holistic Obiceiurile sanatoase de nutritie si o minte deschisa, pozitiva, pot ajuta corpul si pielea sa accepte uleiurile mai bine si mai repede.

Este bine ca inainte si dupa aplicarea tehnicii Raindrop organismul sa fie ajutat si printr-o dieta detoxifianta (fructe si leguma crude), exercitiu fizic, somn suficient, meditatie si rugaciune.

  Terapeut: Ramona Marcoceanu

 
TOP