Evenimente

ATELIER DE PREPARAT HRANA CRUDA 4

Thursday, 04 May 2017 by

Va asteptam miercuri 10 Mai 2017 intre orele 18-21 la:

ATELIER NR. 4 de preparat HRANA CRUDA,

La sugestia minunatilor parteneri de bucatarie, cursanti e prea putin spus, am ales ca de aceasta data sa facem din frunze, legume, vlastari, germeni, flori, nuci, seminte, uleiuri, condimente, o simfonie a culorilor si gusturilor.
    Subiectul este simplu: SALATE si SOSURI.
    Va fi un atelier cu adevarat interactiv, in sensul ca ne vom pune cu totii imaginatia la treaba si vor iesi niste opere de arta.
Nu mai vorbesc de gust. Se va spulbera total ideea ca salata inseamna niste frunze de salata, doua ridichi si o ceapa verde amestecate intr-un castron cu un pic de lamaie si va disparea teama ca o sa murim de foame mancand salata.
Cu drag, Vania Tatu,
seful preparatelor mele crude!
Intrarea este pe baza de donatie
Inscrierea se face la telefon 0785 807 807
Va rog sa va inscrieti numai daca sunteti siguri ca veniti, pt ca in functie de acest lucru voi pregati cantitatea ingredientelor. Va multumesc!

Curs de Desen cu Emisfera Dreapta

Thursday, 04 May 2017 by

Foto Header_desenCa sa putem intra in modul de functionare subdominant, receptiv adica de ”emisfera dreapta” ED, este foarte important sa-i dam creierului o sarcina la care emisfera stanga ES, cea verbala, analizatoare sa fie pusa in umbra.
Pentru cei mai multi dintre noi gandirea tip ES este cea normala (exceptie fiind copii dislexici). Modul ED pare complicat, necunoscut chiar bizar. Creierul avantajeaza modul de functionare ES din cauza rolului mare pe care il are in vorbire.Trebuie sa invatam sa gandim in mod opus. Prin exercitiu se poate realiza aceasta, ca la nevoia de a rezolva anumite probleme sa ne putem conecta la modul ED, activand astfel unele functii ale creierului pe care limbajul uneori le blocheaza.

Aparent prin perceptia pe care o dezvoltam in procesul de invatare al desenului putem interveni in modul de percepere al lumii inconjuratoare. Functia de redactare a creierului este decuplata, astfel noi fiind capabili de a vedea global si mai verosimil.
Aceasta experienta uneori poate fi socanta si tulburatoare.Dupa absolvirea acestui curs foarte multi is exprima convingerea ca “lumea a devenit mai bogata”. Modul nou de percepere al lumii este un motiv suficient pentru absolvirea acestui curs.

Tehnica desenului cu emisfera dreapta

Contrar credintelor noastre, pentru a desena nu e nevoie de o dexteritate speciala. Daca stii sa scrii poti invata sa desenezi. Conform teoriei doamnei Betty Edwards e nevoie de 7 nivele de abilitate ca sa ajungi sa desenezi artistic. Acestea sunt:

  • Perceptia contururilor
  • Perceptia spatiilor
  • Perceptia raporturilor si relatiilor dintre linii
  • Perceptia luminilor si a umbrelor
  • Perceptia intregului
  • Abilitatea de a desena din amintire
  • Abilitatea de a desena din imaginatie

In cadrul cursului nostru ne vom ocupa de dezvoltarea primelor cinci abilitati. In decursul celor patru zile vom invata sa desenam portret dupa poza, dar dupa insusirea tehnicilor vom fi capabili sa desenam orice.

Exercitiile care sunt accesibile pentru toata lumea, servesc pentru doua scopuri.In primul rand invatam sa desenam, dar desenul este un mijloc, nu un scop.Iti vei creste semnificativ tehnica de desen in aceste patru zile, vei invata sa desenezi portret, dar asta este doar un subprodus. Emisfera noastra stanga functioneaza la o capacitate de 4000 de biti, iar cea dreapta la 11 milioane de biti. Scopul principal este sa-ti exploatezi posibilitatile emisferei cerebrale drepte,posibilitati care sunt limitate de lumea noastra rationala,sa redescoperi si sa-ti traiesti creativitatea, intuitia,puterea creativa. Prin toate acestea vei reusi sa-ti imbunatatesti, imbogatesti diferite domenii ale vietii tale.

Si tu esti capabil sa desenezi!!!

Te astept la Bucuresti in perioada 25 – 28 Mai sa descoperim impreuna linistea dintre ganduri.

           Orar:

  • de joi pana duminica
  • 09:00 la 16:00

Cost: 590 ron ( include suportul de curs, materialele, mapa de lucru, creioane, radiere)

Pentru inscrierea la curs, se achita o taxa de 100 de ron in contul RO81INGB 0000 9999 0103 2018, ING Cluj, titular cont Pelea Iudita. Inscrierea devine efectiva in momentul achitarii taxei. Diferenta se va achita in prima zi de curs. La detalii de plata rog sa specificati numele persoanei care urmeaza sa participe si orasul pentru care se face inscrierea. In caz de renuntare cu mai putin de o saptamana inainte de data cursului taxa se reporteaza pentru alt curs, nu se restituie.

Informatii suplimentare la numarul de telefon 0744616651 sau la urmatoarele adrese de internet:

http://www.desencuemisferadreapta.ro/
http://cursdedesen.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/desencuemisferadreapta

In interiorul centrului se pun la dispozitie papuci dezinfectati. Daca doresti poti sa-ti aduci proprii tai pantofi de interior.

Iudita Pelea

Mandale Pictate pe Sticla

Thursday, 04 May 2017 by

Desenul de mandala purifica, vindeca, stabilizeaza si sa imbogateste o persoana cu bucurie, implinire, succes,deschide usi multidimensionale, curatand aspectele de “umbra” si permitand darurilor ascunse sa se manifeste. Secretul starii de pace sufleteasca este, acceptarea, nu condamnarea sau negarea a ceea ce te incomodeaza in tine insuti si sublimarea cu ajutorul unui proces ce aduce contrariile impreuna. Ego-ul trebuie sa vada ca apartine aceleasi realitati ca si sufletul tau. Este nevoie sa gaseasca atat de multe in comun cu sufletul tau incat sa renunte la agenda sa egoista in favoarea unui mod de viata mai bun. Cercul, punctul de plecare al unei mandale, scurtcircuiteaza ego-ul constient, permitandu-ne sa accesam o mai mare constientizare si intelegere, care apoi ne permite sa facem fata necunoscutului. Desenul de mandala ne ajuta sa ne apropiem de sinele nostru constient; formele ce se creaza ajuta la deblocarea mintii, la crearea unui nou spatiu in care aceasta constientizarea sa creasca. Alatura-te acestei calatorii de vindecare in care iti vei intoarce atentia din exterior catre interiorul tau, vei crea o legatura intre constient si subconstient, accesand vindecatorul interior. Crearea mandalei personale te poate ajuta sa descoperi energiile blocate, tiparele de rezistenta sau pur si simplu prin actul creator iti va aduce o stare de pace interioara.

Foto-_MANDALE1

Calcularea, desenarea şi colorarea mandalelor uneste cele doua emisfere cerebrale, precum si cele trei nivele ale constiintei. Prin crearea legaturii intre cele trei nivele de constiinta, reusim sa identificam anumite blocaje de gandire si emotionale. Aceste blocaje sunt aduse la nivel constient, se transforma in iubire si se sublimeaza.

Atelierul va avea loc la Centrul Holistic Soma, in data de

25 Mai intre orele 16:30 – 20:30

Pretul 120 lei. In acest pret este inclus suportul pentru calcularea mandalei, vopsele pentru sticla, pasta de contur, sticla. E nevoie sa aduceti o pensula nr. 2 din par natural.

Inscrierea se face la numarul de telefon 0744616651, prin trimiterea unui sms cu textul:

Mandale Bucuresti 25 Mai şi numele,

sau pe adresa de e-mail: gala19452000@yahoo.com

Iudita Pelea

Curs de Scris

Thursday, 04 May 2017 by

„Am învăţat că
Scrisul ca şi vorbitul
Poate linişti durerile sufleteşti”
Octavian Paler

Eu am mai invatat ceva. Ca scrisul de mana iti poate schimba viata. Stiu ca e incredibil cea ce zic dar e un adevar pe care l-am experimentat eu si inca multe persoane. Cautand de-a lungul timpului metode de linistire a mintii, metode care sa te faca sa auzi linistea dintre ganduri, am intuit ca scrisul, asemeni desenului poate sa faca acest lucru. Mai mult, prin scris se creeaza un instrument profund de schimbare, de transcedere a egoului, de accesare a Sinelui nostru Divin. Pacea sufletului o gasesti in linistea dintre ganduri, dar ea e ascunsa si in pauza dintre cuvintele scrise. Cuvantul este litera si litera este linie ce oglindeste sufletul celui care o traseaza. Iar in mana ce traseaza linia sta ascunsa intentia sufletului. In modul in care ții stiloul se ascunde eleganta, ce transforma suprafata plana a hartiei intr-un instrument al transformarii. E cea mai simpla lectie a rabdarii, ce deschide usa catre eliberare. Ai nevoie doar de un stilou, hartie si determinare sa scrii 40 de zile pentru ca 40 e cifra schimbarii in toate traditiile ezoterice.

curs de scris foto

Daca simti o nevoie de schimbare, daca simti ca viata te duce pe o carare care nu-ti mai este familiara vino alaturi de mine la un atelier de 3 ore unde am sa-ti explic ce ai de facut.

Atelierul de scriere are loc vineri de la ora 16:30.

Costul atelierului este de 70 de lei, iar mapa pentru exercitiu costa 130 de lei.

Inscrierea se face la numarul de telefon 0744616651, prin trimiterea unui sms cu textul:

Scris Bucureşti 26 Mai si numele,

sau pe adresa de e-mail: gala19452000@yahoo.com

Iudita Pelea

TOP