Desen holistic

(prin accesarea emisferei drepte)

Creierul nostru este impartit in doua emisfere: emisfera stanga si emisfera dreapta. Cercetatorii zilelor noastre deja stiu ca partea stanga este cea verbala, rationala, gandeste secventional, reducand gandurile noastre la litere, cifre sau cuvinte. Partea dreapta a creierului este nonverbala, instinctiva, gandeste in modele, imagini, in “intreg”. Nu intelege abrevierile, literele, cifrele, cuvintele.

Ce se intampla daca faci acest curs??

  • In a patra zi desenezi autoportret
  • Din privitor devii creator
  • Ti se schimba perspectiva de a vedea
  • Devii sensibil la detalii
  • Reusesti sa te cunosti mai bine
  • Vei reusi sa cunosti senzatia de “atemporalitate”
  • Vei reusi sa faci liniste in mintea ta

CAUTAREA FERICIRII SI DESENUL CU EMISFERA DREAPTA

Majoritatea simt ca mai mult RABDA viata, decat o TRAIESC. In cultura noastra puritana, unde oamenii sunt incurajati, inca din copilarie, sa-i puna pe altii mai presus decat ei si sa numeasca orice interese personale ca fiind ” egoiste”. E  simplu de inteles cum se ajunge la moartea ” spiritului”. Pana cand nu va schimbati acest mod nesanatos de a gandi, spiritul vostru va avea numai de suferit .

Sarcina voastra este sa va hraniti spiritul. Pentru asta in primul rand trebuie sa identificati lucrurile care va fac sa va simtiti “vii” sa va gasiti o preocupare creativa prin care sa reusiti sa va exprimati trairile. O astfel de preocupare este desenul si pictura. Desenul cu emisfera dreapta este o cale spre a reusi sa-ti realizezi un asemenea vis, de a reusi sa exprimi prin linii si culoare trairile tale, chiar sa devii un veritabil artist.

Un exemplu viu pentru aceste afirmatii este persoana mea. Am cautat ani de zile starea in care mintea se linisteste, nu mai vocifereaza. Nu reuseam sa ajung la acea stare prin nici un mijloc. Pana ce Universul mi-a scos in cale aceasta metoda de desen cu emisfera dreapta. Dupa 4 zile de curs am reusit sa fac liniste… si sa desenez. A fost un moment de cotitura in viata mea. Asta vreau sa va invat si pe voi. Sa desenati si sa faceti liniste in minte. Daca eu am reusit si voi puteti. Dovada sunt desenele mele de acum doi ani….. si portofoliul meu de astazi. http://iuditart.daportfolio.com/

In decursul celor patru zile de curs toti participantii reusesc sa traiasca acea stare de bine. Ulterior vor reusi sa readuca in viata lor acea liniste, ori de cate ori simt nevoia.

http://iuditapelea.ro/

Specialist: Iudita Pelea

TOP